23-05-2013 | Ref : 6 | 484100 |

Return

Viralliset

 

  • SCHENGEN-alueen kansalaisella voimassa oleva passi tai kansallinen henkilökortti.
  • SCHENGEN-alueen ulkopuolisilla voimassa oleva passi.
  • Mitään koulutodistusta ei vaadita.
  • Osata lukea ja kirjoittaa omalla äidinkielellä.
  • Vähintään 17 ja puolen vuoden ja enintään 39 vuoden ikä saapumishetkellä.
  • Ottaa mukaan kaikki tärkeät viralliset asiakirjat ja henkilötodistukset : oleskelulupa, ajokortti, virkatodistus josta käy selville siviilisääty, oikeuden päätökset jne …

 

TÄRKEÄÄ

Helpottaaksenne hallinnollisia toimenpiteitä, ottakaa mukaanne :

  • Alle 6 kuukautta vanha, apostillalla varustettu ja ranskaksi käännetty virkatodistus .

 

 

ALLE 18-VUOTIAILLE TULOKKAILLE :

  • Käsin kirjoitettu ja molempien vanhempien tai lailliset huoltajan allekirjoittama « vanhempien suostumus ».
  • Vanhempien suostumuksella pitää olla viranomaisen vahvistus (Ranskan konsulaatti tai suurlähetystö).
  • Liitekappaleena valokopio (lähetystön vahvistama certifiées conformes) molempien vanhempien henkilötodistuksesta.
  • Jos toinen tai molemmat vanhemmat ovat kuolleet, liitekappaleena kuolintodistus.
  • Dokumenttien tulee olla käännetty ranskaksi virallisen kääntäjän toimesta.
  • Vahvistettu täysivaltaisuusjulistus.

 

SCHENGEN-ALUE (1. tammikuuta 2013) : carte 

  • Allemagne - Autriche - Belgique - Danemark - Espagne - Estonie - Finlande - France - Grèce - Hongrie - Italie – Lettonie - Liechtenstein - Lituanie - Luxembourg - Malte - Pays-Bas - Pologne - Portugal - République tchèque - Slovaquie - Slovénie – Suède.
  • Jäsenyysneuvottelut käynnissä : Roumanie et Bulgarie. Näiden kahden maan kansalailla pitää olla voimassa oleva passi.
  • Liitännäisjäsenet joiden kansalaisille riittää kansallinen henkilökortti : Irlande - Islande - Norvège - Royaume-Uni - Suisse.

 


Contact

Képi blanc